Importeren loonjournaalposten

Om het leven weer net een slagje makkelijker te maken, kun je je loonjournaalposten uit je salarispakket direct importeren in Gripp. We ondersteunen de online salarispakketten Nmbrs en Loket, beiden met een handige export-functionaliteit.

Importeren loonjournaalposten in Gripp

Let op: het is belangrijk dat alle grootboeken in Gripp en je salarispakket overeenkomen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je dat aanpassen. Raadpleeg eventueel je boekhouder of je dit het beste in Gripp of in je salarispakket kunt doen.
De functionaliteit is ondergebracht op de pagina Boekhouding > Memoriaal. Bij Acties zie je de link Loonjournaalposten inlezen.... Na het klikken hierop, zie je de volgende pop-up:
Afbeelding
Maak hier de keuze uit je salarispakket en upload het bestand wat je eerder hebt geĆ«xporteerd. Dit dient zowel voor Nmbrs als Loket een XML-bestand te zijn. Klik vervolgens op Importeren. Na korte tijd zul je de melding ontvangen dat alles correct is geĆÆmporteerd, of eventueel een foutmelding met verdere instructies.

Exporteren uit Nmbrs

Omdat wij gemerkt hebben dat het niet altijd duidelijk is hoe het juiste export verkregen wordt in Nmbrs, volgen hier de te nemen stappen:
  1. Ga naar Boekhoudsoftware instellen voor het exporteren van journaalposten
  2. Onder het kopje Boekhoudsoftware kiezen voor handmatige download vind je meer informatie over het maken van de export
  3. Bij Boekhoudsoftware kies je voor Nmbrs XML
  4. Bij het downloaden van de gegevens kies je voor Download Nmbrs XML Export, welke je kunt importeren in Gripp