Koppeling met Payt

Afbeelding

Waarschijnlijk heb ook jij relaties die veel te laat óf niet betalen. Je hebt al een herinnering en een aanmaning via Gripp gestuurd, maar nog steeds geen reactie. Vanaf hier neemt Payt het incassotraject van je over. Het uitgangspunt van Gripp is niet voor niets dat Gripp-gebruikers meer tijd over moeten houden voor vakantie!
Hieronder kort de voordelen van Payt op een rij:
  • Payt levert geld op, doordat u de wettelijke incassokosten als schuldeiser zelf mag houden.
  • Snel en efficiënt: binnen één minuut online een incassozaak gestart en binnen 30 dagen afgerond.
  • Vaste prijs van €19,95 per zaak, ongeacht de hoogte van de vordering.
  • Payt koppelt met bijna 650 boekhoud- en administratiepakketten.
  • U draait aan de knoppen, Payt incasseert de openstaande vordering.
  • Minder overhead, extra omzet en een verlaging van uw openstaande debiteuren.

Wat is het?

Op het moment dat een factuur de laatste fase heeft bereikt, kun je hiervan met een druk op de knop een zogenaamde 'concept-zaak' aanmaken in Payt. Vanaf hier neemt Payt het proces op een juridisch kloppende wijze van je over, om je debiteur alsnog tot betaling te bewegen.

Hoe stel ik de koppeling met Payt in?

Allereerst is het belangrijk dat je een Payt-account hebt. Dit kun je eenvoudig aanmaken via hun website.
Nadat het account gemaakt is, ga je in Gripp naar de instellingen (tandwiel linksonder) en vervolgens naar het tabblad 'Integraties'. Klik hier op Bewerken en op het schuifje bij de Payt-koppeling.
Afbeelding
Je wordt nu doorgeleid naar Payt om daar in te loggen en goedkeuring te geven dat Gripp gegevens in Payt mag zetten. Het is hier belangrijk het vinkje te zetten!
Afbeelding

Zaak aanmaken in Payt

Wanneer de koppeling goed is ingesteld, krijg je op de factuurpagina een optie om een Payt-zaak aan te maken. Deze optie verschijnt rechtsonder bij Acties. Het is belangrijk dat de factuur zich in de laatste factuurfase bevindt. Pas dan kan er een Payt-zaak worden aangemaakt.
Afbeelding

Meer informatie

Meer informatie wat Payt precies is en wat het voor je kan doen is te vinden op de website van Payt