Kan ik een kopie van mijn verzonden facturen e.d. ontvangen?

Er zijn twee manieren om verzonden documenten ook in je eigen mailbox te krijgen.

1. Kopie naar jezelf

In de instellingen kun je per identiteit een 'Adres voor kopie' opgeven. Om dit in te stellen ga je naar Instellingen > rechts naar Identiteiten & Sjablonen > de identiteit te openen door onder 'Naam' op de identiteitsnaam te klikken (vaak de bedrijfsnaam) > het tabblad 'E-mail configuratie' te openen > rechtsboven te klikken op 'Bewerken' > bij het gewenste onderdeel (bv. Facturen) in het vakje 'Adres voor kopie' het e-mailadres in te vullen > de pagina op te slaan. Voor het gekozen onderdeel worden nu alle e-mails ge-CC'ed naar het opgegeven adres.

2. Verzenden via een externe SMTP-server (geavanceerd)

Tevens kun je in de instellingen de gegevens van een SMTP-server invullen. Hiermee verloopt de verzending van de e-mail daadwerkelijk via deze server, en verschijnt de e-mail in veel gevallen tevens in de outbox van je e-mailprogramma. Gripp kan je niet helpen bij de instellingen hiervan. Vraag hiervoor je systeembeheerder.
Je kunt de instellingen vinden via Instellingen > Identiteiten & Sjablonen > Kies identiteit > tabblad E-mail configuratie > een vinkje zetten bij het kopje 'Uitgaande mail' bij 'Ja, gebruik eigen SMTP server voor verzenden'. Wanneer je meerdere identiteiten in het systeem hebt, dan dien je dit per identiteit in te stellen. Met het linkje 'Test e-mail' kun je controleren of e.e.a. goed staat ingesteld.