Standaard grootboeken

Deze pagina is alleen relevant wanneer je de Gripp Boekhoudmodule hebt geactiveerd. Ga via je profielfoto naar 'Mijn Account' om de Boekhoudmodule te activeren.

In je Gripp-account is al een standaard rekeningschema ingeladen. Voor dit standaard rekeningschema kun je ook onderstaand bestand downloaden met alle grootboeken voorzien van de juiste categorie.
Je kunt er ook voor kiezen je eigen rekeningschema te importeren. Om dit te kunnen doen dien je de kolommen in ons voorbeeld importbestand te vullen met je eigen gegevens. Bij het importeren van je eigen rekeningschema is het van belang dat je eerst aan ieder grootboek de juiste categorie toewijst. Het voorbeeld importbestand en de lijst met categoriën vind je in het artikel Hoe kan ik grootboeken importeren in Gripp?
Wanneer je je eigen rekeningschema hebt geïmporteerd, wil je wellicht de grootboeken uit het standaard rekeningschema van Gripp niet meer tussen je eigen grootboeken terugzien. Wij raden je aan in dit geval de standaard grootboeken van Gripp niet zomaar te verwijderen, maar enkel in-actief te maken. Een aantal standaard grootboeken van Gripp is namelijk aan de achterkant gekoppeld aan bepaalde vaste onderdelen en mogen daarom niet verwijderd worden. Het in-actief maken van een grootboek doe je door het grootboek rechts te selecteren en in het scherm dat rechts verschijnt te klikken op Maak in-actief.... Dit is overigens enkel mogelijk bij grootboeken die niet in gebruik zijn.