Export Generiek

Hieronder volgt de uitleg over hoe je facturen generiek uit Gripp exporteert. De export Generiek is puur voor eigen gebruik, of voor boekhoudsystemen waarvoor geen directe export bestaat. Om te beginnen gaan we naar Facturen in Gripp. Daar vind je onder Acties de knop: "Download export voor boekhouding...". In de pop-up kun je aangeven welke periode je wilt downloaden en voor welk boekhoudpakket. Kies hier voor Generiek. Klik vervolgens op de link "Download bestand voor boekhouding". Let er op dat bij de producten de grootboekrekeningen zijn ingevuld. Dit moet ook gebeuren bij het boeken van de inkoopfacturen. Vergeet je dit, dan zal je hiervoor een melding krijgen bij het aanmaken van het bestand.

Afbeelding
Het Excel-bestand dat wordt aangemaakt bevat een zestal tabbladen, te weten: Verkoopfacturen, Inkoopfacturen, Verkoopfacturen (totalen), Inkoopfacturen (totalen), Debiteuren en Crediteuren. De tabbladen Verkoopfacturen en Inkoopfacturen geven de regels aan per factuur die zijn geboekt. De tabbladen Verkoopfacturen (totalen) en Inkoopfacturen (totalen) geven de totalen aan van de facturen. En de tabbladen Debiteuren en Crediteuren geven aan welke debiteuren/crediteuren er zijn gebruikt voor de boekingen.