Hoe kan ik een factuur verwijderen?

Het is voor jouw administratie belangrijk dat dingen die invloed hebben op de boekhouding (facturen, inkoopfacturen, bankmutaties, etc), niet zonder meer gewijzigd of verwijderd kunnen worden. Een fout zit immers in een klein hoekje. Wel vinden wij dat, mocht je 100% zeker weten dat de factuur gewijzigd of verwijderd kan worden, dit mogelijk moet zijn. Je maakt dit mogelijk door via Instellingen > tabblad Financieel > onderaan de pagina te klikken op Ja, ik het komende kwartier facturen en bankmutaties kunnen verwijderen en/of bewerken.
Facturen kunnen worden verwijderd door in het facturenoverzicht op 'verwijder' te klikken bij de betreffende factuur. Indien er nog uren gekoppeld zijn aan deze factuur krijg je een melding dat deze eerst verwijderd dienen te worden.
Belangrijk: Gripp heeft de mogelijkheid opengelaten om facturen altijd te kunnen verwijderen. Je dient er wel rekening mee te houden dat facturen die reeds verzonden zijn in principe niet meer verwijderd mogen worden. De belastingdienst eist namelijk dat facturen een doorlopende nummering en datum hebben.