Livekoppeling met SnelStart - Instellen

Het is vanaf 1 oktober 2023 mogelijk meerdere identiteiten met verschillende administraties te koppelen in Gripp naar Snelstart.

Gripp biedt de mogelijkheid om een koppeling te maken met SnelStart. Door deze koppeling synchroniseren facturen vanuit Gripp naar SnelStart. De facturen komen als boekingsregel op de openstaande postenlijst van SnelStart terecht, inclusief een PDF-bestand van de factuur in Gripp. SnelStart koppelt verwerkte betalingen weer terug naar Gripp. Hierdoor blijft de openstaande postenlijst up-to-date en kunnen vanuit Gripp ook herinneringen/aanmaningen verstuurd worden. De administratie wordt gevoerd in SnelStart, de facturen worden verstuurd vanuit Gripp.

Voordat je gebruik kunt maken van de livekoppeling dient deze geactiveerd te worden. Het activeren kan gedaan worden door hoofdgebruikers, via je profielfoto > Mijn account, door onder 'Abonnement & opties' het schuifje aan te zetten bij 'Livekoppeling extern boekhoudpakket'. Klik ten slotte rechtsboven op de groene knop 'Wijzigingen doorvoeren...'.. Aan deze livekoppeling zijn extra kosten verbonden. Zie voor een actueel overzicht van al onze tarieven onze prijzen.

Om een koppeling te maken tussen Gripp en Snelstart, dien je bij Snelstart te controleren of je de juiste abonnementsvorm hebt om te mogen werken met koppelingen. Via de site van Snelstart kun je dit nagaan.
Tip: Mocht je een startende Gripp-gebruiker zijn met een bestaand SnelStart-account, dan adviseren wij je relaties te exporteren uit SnelStart en deze in Gripp te importeren, inclusief het relatienummer dat gebruikt wordt in SnelStart, zodat dit relatienummer is beide systemen gelijk is. Hier lees je meer over het importeren van relaties.
Belangrijk:
Wanneer je facturen wilt synchroniseren, is het belangrijk dat je BTW-tarieven selecteert die bij het grootboek horen in Snelstart.
Om de koppeling met SnelStart te maken moeten de volgende onderdelen ingesteld worden in Gripp:

Grootboekrekeningen

Het beste is om het rekeningschema dat je in SnelStart gebruikt te importeren in Gripp. Volg hiervoor de volgende pagina over het exporteren van de grootboeken uit de SnelStart  omgeving.
De overige grootboeken (balansposten) kunnen niet mee geïmporteerd worden. Deze grootboeken heb je ook niet nodig in Gripp als je gebruikmaakt van de koppeling.
Importeer vervolgens de grootboeken in Gripp door naar Instellingen > Gegevens importeren > Grootboeken te gaan. De lijst met mogelijke categorienummers vind je hier.
Wanneer je het voorbeeldbestand hebt gevuld met de juiste gegevens, voeg je het bestand toe, klik je op Volgende en loop je de stappen door.

BTW tarieven overnemen

Voor het overnemen van de BTW tarieven vanuit SnelStart kun je deze pagina & deze pagina gebruiken om de BTW codes op te zoeken.

De codes voor de verschillende btw-tarieven moeten ingevoerd worden in Gripp. Via Instellingen > btw-tarieven. Daar kun je btw-tarieven toevoegen, mochten bepaalde tarieven er niet tussen staan.

afbeelding

Koppeling aanzetten

Wanneer de koppeling wordt aangezet bij de instellingen > identiteiten en sjablonen > klik op de gewenste identiteitsnaam > tabblad integraties > klik vervolgens op “Bewerken” en activeer de Snelstart koppeling door de schuif aan te klikken en via de knop "Maatwerk key ophalen" de koppeling met Gripp tot stand brengen. Volg de stappen in SnelStart vervolgens.

Sla vervolgens de instelling op.

Alle stappen doorlopen?
Neem contact op met support.

Heb je alle gegevens opgezocht en ingevoerd in Gripp? Neem dan contact op met onze supportafdeling via support@gripp.com of 085 065 5432. Een van onze medewerkers controleert of alle instellingen in orde zijn, activeert samen met jou de koppeling en loopt de eerste synchronisatie met je door, zodat we zeker weten dat het goed gaat.
Alles goed ingesteld en de koppeling gemaakt? Lees dan op de volgende supportpagina hoe je de koppeling gebruikt.