Productprijzen aanpassen

Het bijwerken van productprijzen via een export/import is alléén mogelijk indien alle productnummers uniek zijn.

Wil je nieuwe prijzen hanteren voor je producten, dan dien je een aantal stappen te doorlopen om deze prijzen in Gripp door te voeren. Ga hiervoor naar het onderdeel Producten > selecteer het juiste tabblad (In gebruik/Verkoop/Inkoop) > klik op het export-icoontje.

Kies het bestandstype van je voorkeur (CSV of XLXS) en pas vervolgens in het exportbestand je prijzen aan. Let er op dat je niets wijzigt aan de productnummers. Sla dit bestand op en ga dan in Gripp naar de instellingen (via tandwiel) > Gegevens importeren > Producten. Importeer hier het aangepaste bestand en kies voor de optie 'Gegevens overschrijven'. De oude prijzen worden vervolgens overschreven door de nieuwe prijzen.

Wanneer je de productprijzen bijwerkt is het niet mogelijk in hetzelfde bestand tevens nieuwe producten te importeren. Wil je nieuwe producten toevoegen aan je Gripp-account, dan dien je deze producten via een apart bestand te importeren.

Indien de betreffende producten ook in gebruik zijn in basisoffertes, basisopdrachten, pakketten en/of contracten, dan blijven hierin in eerste instantie de oorspronkelijke prijzen in staan. Om de nieuwe prijzen in deze onderdelen door te voeren,  selecteer je in het productoverzicht de betreffende producten (door rechts in de regel een vinkje te plaatsen) en klik je rechts in het menu op ‘Prijswijzigingen doorvoeren’. Vervolgens kun je in de pop-up precies aangeven in welke onderdelen je de prijswijzigingen wel of niet wilt doorvoeren.