Hoe maak ik een pakket/groep?

Een pakket/groep bestaat uit een aantal vooraf ingestelde producten, die in één keer ingeladen kunnen worden bij het opstellen van een offerte of opdracht. Je doet dit in een offerte of opdracht door onderaan bij een nieuw product te klikken op de regel '+ groep of pakket...'. In de pop-up die opent kun je een standaard pakket selecteren of direct een nieuw groep aanmaken.

Standaard pakketten kunnen eenvoudig worden aangemaakt door te navigeren naar het menu 'Producten', en daar te kiezen voor 'Pakketten'. Klik op de roze knop 'Nieuw pakket' aan de rechterkant van het scherm. De werking is vergelijkbaar met het maken van offerte- of opdrachtregels. Op het tweede tabblad voeg je de regels met producten toe.

Mocht je de productregels van het pakket niet aan de klant willen tonen, dan kun je deze gemakkelijk verbergen door in het pakket een vinkje te plaatsen bij de optie 'Details verbergen'. Enkel de pakketnaam, eventuele pakketomschrijving en de pakketprijs worden nu weergegeven op je offerte/factuur.

Wanneer je een groep of pakket hebt toegevoegd aan een offerte of opdracht, is het mogelijk om het aantal van de groep te wijzigen. Wanneer je bijvoorbeeld 2x een pakket 'Autobestickering' verkoopt, kun je hier het aantal verhogen met een druk op het plus-knopje. De werking van het plus-knopje kan nog iets veranderd worden door de volgende toetsencombinaties:

• Met Alt ingedrukt, wordt het aantal in één klik met 10 opgehoogd of verlaagd.
  • Met Shift ingedukt, wordt het aantal verhoogd zonder de onderliggende regels op te hogen. Effectief wordt hiermee dus de 'Prijs per stuk' van de groep verlaagd.
  • Als je niet wilt dat een product mee gaat in de pakket ophogen, kies er dan voor om dit product uit te sluiten door het "slotje" aan te zetten.