Hoe kan ik bestanden mee sturen met offertes?

Het kan zijn dat je met een offerte/factuur standaard de Algemene Voorwaarden, Uurtarieven of een ander bestand mee wilt sturen via de mail. Dat is mogelijk in Gripp. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Identiteiten & sjablonen' > kies een sjabloonset > klik op het sjabloon waar je het standaard bestand aan wilt toevoegen (bijvoorbeeld offerte) > klik op Bewerken > Onder Opties voeg je het bestand toe als voor- of achterblad. Dit bestand moet een PDF-bestand zijn. Wanneer het bestand een ander formaat heeft of standaard als bijlage meegestuurd moet worden, ga je naar het tabblad 'Online viewer' en voeg je het bestand daar toe. Let op: bestanden die je hier upload zijn alleen zichtbaar in de Online viewer.

Tevens is het ook altijd mogelijk om bestanden die specifiek bij bijvoorbeeld een offerte horen toe te voegen aan deze offerte (of opdracht, etc). Vergeet dan niet het vinkje "Bestanden delen met klant" aan te vinken.