Instellingen - Rechtenprofielen

In Gripp is het mogelijk om per rol/afdeling/functie verschillende rechtenprofielen in te stellen, die je kunt toekennen aan de medewerkers. In een rechtenprofiel bepaal je wat een medewerker wel of niet mag zien of doen in Gripp. Het rechtenprofiel ken je toe bij het aanmaken van een medewerker.

Algemene rechten instellen

De rechtenprofielen maak/pas je aan via Instellingen > 'Rechtenprofielen' rechts > tabblad 'Algemene rechten' > pagina bewerken > bestaand rechtenprofiel openen of rechtsboven 'Rechtenprofiel toevoegen'.

Door op Alles uitklappen te klikken, krijg je alle rechten te zien, die je naar wens aan en uit kunt vinken. Mocht je willen testen wat het aan- of uitvinken van een bepaald recht voor consequenties heeft, zorg er dan voor dat je dit in het account test van een medewerker die het betreffende rechtenprofiel heeft dat je aan het instellen bent.

Filteroptie

Middels de filteroptie is het mogelijk allerlei filters in te stellen, om rechten nog specifieker te kunnen maken. In principe zijn hier alle filteropties mogelijk die je ook in Gripp vindt bij de verschillende onderdelen. Een filter stel je in per onderdeel (bv. Relatie of Offerte) door rechts in de regel op 'Filter' te klikken, in de pop-up een of meer voorwaarden toe te voegen, de velden in te vullen en te klikken op 'Filteren. Niet vergeten uiteindelijk rechtsboven op 'Opslaan' te klikken.

Om ervoor te zorgen dat een medewerker enkel toegang heeft tot relaties / offertes / opdrachten / facturen waar hij/zij accountmanager dan wel teamlid van is, kun je een filter instellen op accountmanager / team - medewerker is gelijk aan de ingelogde gebruiker.

Mocht je binnen Gripp meerdere identiteiten gebruiken, maar medewerkers hebben die enkel de data van een van die identiteiten mogen inzien, dan kun je ook hier een filter voor instellen. Bijvoorbeeld: Offerte - identiteit is gelijk aan Identiteit 1.

Widgets, notificaties en vrije velden

Per rechtenprofiel kun je instellen welke widgets medewerkers wel of niet kunnen inzien op hun homepagina of in het dashboard van relaties en opdrachten.

Daarnaast is het mogelijk per rechtenprofiel notificaties in te stellen. Dit kun je echter ook op medewerkerniveau instellen, waarbij dit laatste leidend is. Meer informatie over het instellen van notificaties vind je hier.

Ten slotte kun je per rechtenprofiel aangeven dat medewerkers een bepaald vrij veld enkel mogen lezen. Meer informatie over vrije velden vind je hier.

Grip op Gripp video

Wil je liever zien hoe het aanmaken van een opdracht in zijn werk gaat? Bekijk dan onze Grip op Gripp video: