Werken met tags

In vrijwel alle onderdelen in Gripp kun je werken met tags, kernwoorden/omschrijvingen die je mee kunt geven aan bv. een relatie, offerte, opdracht, product etc., om later makkelijk op te kunnen filteren of zoeken. Ook kun je in bepaalde rapportages filteren of sorteren op tags.

Voorbeelden van tags die je kunt gebruiken zijn #Nieuwsbrief, #ICT en #Drukwerk, waarmee je respectievelijk aangeeft dat een relatie de nieuwsbrief wil ontvangen, behoort tot de ICT-branche en dat je hier drukwerk aan levert. Je kunt tags ook gebruiken om je producten onder te verdelen in verschillende productgroepen.

Tags aanmaken

Via Instellingen > Tags (menu rechts) voeg je nieuwe tags toe en bewerk je bestaande tags.

Wil je een nieuwe tag aanmaken, dan kun je er ook voor kiezen de tag direct toe te voegen door de volledige naam in te typen en op ‘Enter’ te klikken.

Tip: Gripp herkent geen hoofdletters en typefouten. Om dubbele tags te voorkomen raden wij aan eerst de lijst met tags te checken voor je een nieuwe tag aanmaakt.

Tags toevoegen

Om tags toe te voegen aan een bepaald Gripp-onderdeel open je dit onderdeel, bv. een relatie, bewerk je de pagina en type je in het veld Tags de gewenste tag. Wanneer het om een bestaande tag gaat verschijnt er vanaf de eerst getypte letter een keuzeveld, waarin je de tag kunt selecteren. Je kunt een tag ook opzoeken in de volledige lijst met tags, door onder het veld op ‘Opzoeken’ te klikken.

Wil je een of meerdere tags in een keer toevoegen aan verschillende relaties / producten / offertes etc., dan ga je naar het overzicht van het onderdeel, selecteer je rechts de regels waar je de tag(s) aan toe wilt voegen en klik je rechts in het menu op ‘Tags toevoegen’. In de pop-up die verschijnt kun je de gewenste tag(s) selecteren. Op dezelfde manier kun je tags ook weer verwijderen.

Ten slotte kun je er ook voor kiezen tags toe te voegen via een export / import. Lees hier hoe je in Gripp gegevens exporteert en importeert.

Filteren op tags

Je kunt gemakkelijk filteren op een tag door met je cursor links naast het veld ‘Overzicht doorzoeken’ te gaan staan en te klikken op het I-icoontje wat daar verschijnt. Onderaan in de pop-up die verschijnt klik je op de gewenste tag. Je kunt er ook voor kiezen de betreffende tag direct in te typen met # ervoor.