Klantenportaal rechten instellen

Deze functionaliteit verkeert momenteel in de bèta-fase en kan dus nog kinderziektes bevatten.
Deze functionaliteit is onderdeel van Gripp Plus. 

Heb je het klantenportaal nog niet geactiveerd? Klik hier

Het klantenportaal geeft jouw relatie de mogelijkheid zelf in te stellen welke medewerkers wat mogen zien binnen het portaal, mits deze medewerkers als contactpersoon zijn uitgenodigd. Werken er bijvoorbeeld projectmanagers binnen een bedrijf die wel offertes maar geen facturen mogen bekijken, dan is dit gemakkelijk - per medewerker - in te stellen.

Wanneer de hoofdgebruiker van een relatie in het portaal is ingelogd kan hij via het tandwiel-icoon in het menu naar de instellingen gaan. Hier vind je alle contactpersonen die toegang hebben tot het portaal, waarvan de rechten kunnen worden aangepast.


Er zijn per onderdeel in het portaal drie opties:

  • Niet tonen: het onderdeel is niet zichtbaar voor deze contactpersoon.
  • Deels tonen: het onderdeel is enkel zichtbaar als de contactpersoon eraan gekoppeld is. (Zie Hoe koppel ik een contactpersoon aan een taak?).
  • Alles tonen: het onderdeel is altijd zichtbaar, ongeacht of de contactpersoon eraan gekoppeld is of niet.

Ten slotte is het mogelijk om een contactpersoon hoofdgebruiker te maken. Deze optie geeft toegang tot het rechtenscherm en stelt de contactpersoon in staat rechten in te stellen bij zichzelf en andere gebruikers. 

Let op: De eerste contactpersoon van een bedrijf die is uitgenodigd / het account activeert, is automatisch de hoofdgebruiker van het betreffende klantenportaal. Alle volgende contactpersonen zijn standaard geen hoofdgebruiker maar hebben wél alle rechten. Zodra een gebruiker zijn account heeft geactiveerd, kan de hoofdgebruiker de rechten van deze gebruiker aanpassen.

Hoe verder?