Klantenportaal gebruiken

Deze functionaliteit verkeert momenteel in de bèta-fase en kan dus nog kinderziektes bevatten.
Deze functionaliteit is onderdeel van Gripp Premium. Bekijk alle functionaliteiten van Gripp Premium op onze tour-pagina en roadmap.

Kortere lijnen met klanten, klanten inzage geven in hun offertes en facturen, waarbij zij offertes en facturen direct kunnen accorderen en/of betalen, inzage geven in de uit te voeren taken; het is allemaal mogelijk met het Gripp Premium Klantenportaal. Geef relaties toegang tot een privé-omgeving met jouw bedrijfslogo en huisstijl en ervaar het gemak.
Gripp - Klantenportaal - dashboard

Mogelijkheden

Het klantenportaal biedt een hoop mogelijkheden waarmee je jouw relaties beter kunt bedienen. Klanten die je toegang verleent kunnen/hebben:
  • Inloggen op portal.gripp.com
  • Toegang tot verschillende Gripp leveranciers
  • Overzicht van verschillende documenten (Offertes, opdrachten, taken en facturen)
  • Documenten inzien en downloaden
  • Offertes accorderen
  • Facturen betalen
  • Communiceren via timeline
  • Bestanden uploaden
  • Inzagerechten instellen
  • De taal instellen in Nederlands of Engels
Vanuit Gripp kun je het klantenportaal aanpassen aan jouw huisstijl en gebruikers uitnodigen. Je beschikt daarbij over de volgende mogelijkheden:
  • Logo uploaden
  • Huisstijlkleuren instellen
  • Contactpersonen uitnodigen
  • Contactpersonen koppelen aan offertes, opdrachten, taken en facturen
  • Communiceren met klantenportal via timeline
  • Bestanden delen

Klantenportal activeren

Wanneer je hebt besloten gebruik te maken van het klantenportaal dien je dit via de instellingen te activeren. Hiervoor ga je naar instellingen > Integraties > optie 'Klantenportaal'.
Gripp - Klantenportaal - activeren
Klik op 'Bewerken' en activeer het klantenportaal door op het schuifje te klikken. Vervolgens kun je in de pop-up je bedrijfslogo uploaden en twee (huisstijl)kleuren selecteren.
Gripp - Klantenportaal - configureren
Let op: Het activeren van het klantenportaal heeft als gevolg dat de Online viewer voor het bekijken van offertes en facturen wijzigt.

Contactpersonen uitnodigen

Wanneer je het klantenportaal heb geactiveerd kun je contactpersonen uitnodigen om het portaal te bekijken. Ga hiervoor via 'Relaties' naar de detailpagina van een contactpersoon en klik rechts op de knop "Uitnodigen voor klantenportaal...". Tevens kun je hier, wanneer je een contactpersoon een eerder verleende toegang wilt ontzeggen, de toegang weer intrekken.
Gripp - Klantenportaal - uitnodigen

Inloggen

Na het versturen van de uitnodiging krijgt de contactpersoon de mogelijkheid zich te registeren. Hierna kan de contactpersoon via portal.gripp.com inloggen op het klantenportaal.
Gripp - Klantenportaal - login

Wat ziet mijn relatie?

Hieronder zie je een aantal impressies van het klantenportaal.

Gripp - Klantenportaal - offerte overzichtGripp - Klantenportaal - taak detailGripp - Klantenportaal - rechten